SIKLAELEMENTIT

Muuttovalmiit minikodit

Kompakti ja uniikki minikoti

Minikoti on nimensä mukaisesti kompakti, yhdestä moduulista koostuva, 50-60-neliöinen moderni pikkukoti, joka paketoi kerros- ja omakotiasumisen edut minimalismin periaatteisiin. Minikoti palvelee erinomaisesti niin pysyvänä kotina kuin vapaa-ajan asuntonakin, ja se voi olla ratkaisu esimerkiksi etätyön vaatimaan lisätilan tarpeeseen.

Minimalismi, turhan tavaran karsiminen ja sen myötä minitalot ovat nostaneet suosiotaan valtavasti viimeisten vuosien aikana. Minikoti yhdistää sekä kerrostaloasumisen että omakotitaloasumisen suurimmat hyödyt – kerrostaloasumisen käytännöllisyys ja tarkkaan harkitut toiminnot yhdistyvät minikodissa omakotitalon omaan pihaan, rauhaan ja yksityisyyteen. Omaan pihapiiriin pystytettynä minikoti toimii turvallisena, mutta itsenäisenä asumismuotona esimerkiksi ikäihmisille tai omaa elämää aloitteleville nuorille.

Mitä tarkoittaa minitalo?
LUE LISÄÄ SIKLAELEMENTTIEN MINITALOISTA

Minitalo yritys- ja majoituskäyttöön?
LUE LISÄÄ SIKLAELEMENTTIEN LOMATUVISTA

Minitalo toimisto- tai toimitilakäyttöön?
LUE LISÄÄ SIKLAELEMENTTIEN MODUULITOIMISTOISTA

Kesäetu! Kun teet minitalotilauksen elokuun loppuun mennessä, saat perustusharkot kaupan päälle!

Millaisia minikoteja tarjoamme?

Siklaelementtien minikotimallisto koostuu 50-60 neliön kokoisista, uniikeista minikodeista. Rakennukset täyttävät kaikki asuinrakennuksen rakentamismääräykset soveltuen näin pysyvään asuinkäyttöön.

Toimiiko minikoti sijoituskohteena?

Minimalistisen elämäntavan ja yhden hengen talouksien lisääntymisen myötä kiinnostus minitaloja kohtaan on kasvanut voimakkaasti viime vuosina myös Suomessa. Lisäksi vuokra-asuminen on yhä suositumpaa nyky-yhteiskunnassa – omistusasumista ei enää pidetä samanlaisessa arvossa kuin aiempina vuosikymmeninä. Nämä trendit tuovat oivan mahdollisuuden myös minikotien sijoituskäyttöön, sillä kohderyhmä laajenee vuosi vuodelta. Minikoti sopiikin oivallisesti myös vuokrakodiksi laadukasta asumista arvostavalle yksinasujalle, omaa rauhaa kaipaavalle pariskunnalle, helppokulkuisuutta ja esteettömyyttä vaativalle seniorille tai oman itsenäisen elämän alussa olevalle nuorelle.

Onko tontillasi jäljellä käyttämätöntä rakennusoikeutta? Löytyykö pihapiiristäsi sopiva paikka minikodille? 

Omaan pihapiiriin tuotuna minikoti ja sen vuokraaminen joko pitkä- tai lyhytaikaisesti mahdollistaa omalle pääomalle hyvän tuoton. Minikodin vuokrataso on mahdollista asettaa keskimääräisen vuokratason ylälaitaan muun muassa toistaiseksi harvinaislaatuisen, omakotitalomaisen asumisympäristön sekä oman pihan ansiosta. Minikodin vuokratuotto nouseekin helposti asunto-osaketta korkeammaksi mm. yhtiövastikekulujen puuttumisen vuoksi.

Perinteisen pitkäaikaisvuokrauksen lisäksi myös lyhytaikainen vuokraus, esimerkiksi AirB&B-toiminta, on kasvattanut suosiotaan parin viime vuoden aikana. Lyhytaikaisella vuokrauksella vuokratuotto nousee todennäköisesti vielä pitkäaikaisvuokrausta korkeammalle tasolle – toki majoitustoiminnan pyörittäminen vaatii vuokranantajalta myös omaa aktiivisuutta pitkäaikaisvuokrausta enemmän. Lyhytaikaisen majoitustoiminnan vaatima huolto- ja ylläpitotoiminta onnistuu kuitenkin helposti, jos vuokrauskohde sijaitsee esimerkiksi omassa pihapiirissä.

Minikoti yrityskäytössä

Minikoti soveltuu myös yrityskäyttöön, esimerkiksi erilaisiin rakennuttajien aluehankkeisiin, toimitilatuotantoon tai majoituskäyttöön matkailualalle.

Aluehanke voi sisältää useista, tarvittaessa eri kokoisista minikodeista koostuvan kokonaisuuden, joka muodostaa esimerkiksi itsenäisen asunto-osakeyhtiön. Aluehankkeiden toteuttaminen moduuliperiaatteella on huomattavasti perinteistä rakentamistapaa nopeampaa ja ennen kaikkea edullisempaa, kun työmaalla tehtävä rakentamistyö jää prosessista kokonaan pois.

Suomessa on paljon aktiivisessa toiminnassa olevia lomakyliä ja leirintäalueita, joiden rakennuskantaan on vuosien saatossa syntynyt suuri korjausvelka. Massiivisen peruskorjauksen sijaan voi näissä kohteissa olla järkevämpää uusia rakennuskantaa moduuleista koostuvilla lomatuvilla ja lomamökeillä.

Lue lisää Siklaelementtien lomatuvista!

Minitaloista voidaan yhdistellä myös erilaisia toimisto- tai toimitilakokonaisuuksia. Moduuleista voidaan rakentaa vaikkapa kokonainen toimistohotelli.

Lue lisää Siklaelementtien moduulitoimistoista!

Jos olet kiinnostunut minikodeista tai lomatuvista koostuvan asuntohankkeen, lomakylän, leirintäalueen tai toimiston rakennuttamisesta, ota yhteyttä!

Haluatko lisätietoa minikodeista?

Ota yhteyttä
Yhteyshenkilö
Harri Martonen

Harri Martonen

markkinointi- ja kehityspäällikkö, Siklaelementit Oy 0400 643 108